Doe een gratis rdw kenteken check

  • Schadeverleden inzien
  • Aantal eigenaren achterhalen
  • Kilometerstand check
  • Gedailleerde waarde

Aantal eigenaren voertuig

Wanneer een auto veel eigenaren heeft gehad zal deze ook in waarde zakken. Zie je bijvoorbeeld dat een voertuig in een relatief korte periode vaak van eigenaar is verwisseld? Dan kan dit betekenen dat er iets mis is met het voertuig en dat iedereen er direct na aankoop er vanaf wilt. Waarschijnlijk is er dan een onderdeel kapot aan het voertuig of heeft het voertuig veel onderhoud nodig (wat veel geld kost).

Een tweedehands auto kopen is leuk maar vooral ook spannend. Het begint immers met het zoeken naar een auto die je aanspreekt en daarna kijk je of de prijs wel in lijn loopt met vergelijkbare auto’s die te koop staan. Want als de auto te duur is ga je verder kijken. Maar wat als de auto opvallend goedkoper is? Precies, dat komt niet vaak voor maar het gebeurt wel. Je zal niet de eerste zijn die denkt een ‘koopje voor een prikkie’ te hebben maar er later helaas moet achter komen dat het de bekende kat in de zak was. Niet alleen auto’s die een koopje lijken zijn kansrijke miskopen, ook auto’s die normaal geprijsd zijn willen nogal eens voor onaangename verrassingen zorgen. De beste manier om vervelende verrassingen te voorkomen is door een kenteken check te laten doen.

Elke auto op de weg staat geregistreerd

Met een kenteken check kan je veel over een auto te weten komen zoals, het bouwjaar, eventuele schade die ooit is opgelopen en wanneer de auto APK gekeurd moet worden. Deze informatie wordt beschikbaar gesteld door de RDW. Bij de RDW staat elke auto die in Nederland op de weg rijdt geregistreerd. Iedere nieuwe auto die in Nederland verkocht wordt krijgt een kenteken en dit kenteken wordt in het register gezet met daarbij de naam van de eigenaar. Zo kan er nooit onduidelijkheid ontstaan wie de eigenaar is en is die te allen tijde te vinden. Deze registratieplicht heeft onder meer tot doel dat de veiligheid op de Nederlandse openbare wegen gewaarborgd blijft.

Bespaar jezelf een hoop hoofdpijn en geld

In je zoektocht naar die mooie tweedehandsauto is het dus van cruciaal belang dat je weet wat de conditie is van de auto, maar het is misschien nog wel waardevoller om te weten hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Stel dat de auto die je wilt kopen 7 jaar oud is en je komt er met de kenteken check achter dat de huidige eigenaar de auto zelf pas een half jaar in bezit heeft, en daarvoor is de auto in eigendom geweest van 4 anderen. 5 eigenaren in 7 jaar, dat zegt wel iets over de auto. Wat het precies zegt weet je niet maar wat je wel zeker weet is dat je beter geen risico kan lopen en de auto links laat staan. De kenteken check heeft je in korte tijd waarschijnlijk een hoop hoofdpijn en geld bespaard.