Doe een gratis rdw kenteken check

Wij Checken:
  • Schadeverleden
  • Eigenarenhistorie
  • Gestolen Auto's
  • Kilometerstand check
  • Gedailleerde waarde
+94 Andere Punten

APK vervaldatum

Zelf online checken wanneer de auto op moet voor de APK keuring is geen luxe maar een noodzaak die je veel ellende kan besparen. Het checken van de APK vervaldatum is ook handig als je gewoon aan het oriënteren bent en je ziet ineens een leuke auto te koop staan. Voordat je jezelf helemaal verheugd omdat de prijs zo laag is ga je beter eerst online en check je de de APK vervaldatum met de kenteken check. Je hebt de waardevolle informatie meteen binnen handbereik en je weet dan in enkele seconden of die goed geprijsde auto het waard is of niet. Met de kentekencheck maak je verantwoorde beslissingen.

Geen ongemakkelijk verrassingen

Je bent al een paar dagen met de verkoper van die mooie tweedehandsauto in gesprek en het lijkt er op dat jullie het eens gaan worden over de prijs. Je kan bijna niet wachten om de sleutels in het contact te steken en een lekker stuk te gaan rijden. Het is op dit punt te hopen dat je wel goed en volledig op de hoogte bent van de conditie van de auto en of de auto toevallig niet binnenkort APK gekeurd moet worden. Het zou immers erg vervelend zijn als je er op het laatste moment achter moet komen dat die mooie bolide over een maand op moet voor de APK keuring. Om je te behoeden voor dergelijke ongemakkelijke situaties kan je van te voren thuis alle informatie inwinnen die jij nodig hebt om weloverwogen beslissingen te nemen. Met de online kenteken check op onze website kan je van te voren kijken of er een geldige APK op het voertuig zit, of het voertuig verzekerd of gestolen is en of er misschien wel een terugroep actie voor het voertuig open staat. Door even een kenteken check uit te voeren voor dat je over gaat tot het aanschaffen van het voertuig kan je jezelf van dit soort problemen behoeden.

Vlak na aankoop de auto laten keuren kan een hoop geld kosten

Als een auto die te koop staat bijna gekeurd moet worden en je koopt de auto, dan kan het heel goed zijn dat je vlak na aankoop weer een berg geld kwijt bent. De APK zelf kost dan slechts een paar tientjes maar als tijdens de APK inspectie (kleine)defecten naar voren komen die voor de keuring belangrijk zijn, dan zullen die mankementen hersteld moeten worden. Dat hoeven niet altijd heel bijzondere werkzaamheden te zijn. Soms is het vervangen van banden en/of de ruitenwissers het enige. Maar dat enige kan al snel enkele honderden euro’s kosten. En dat is geld dat je niet kwijt had hoeven te zijn als je van te voren had geweten dat de auto gekeurd moest worden want dan had je de koper daar op aan kunnen spreken of eventueel verder kunnen kijken naar een voertuig waarbij dit wel allemaal in orde was.