Gratis Kenteken Check

Wij Checken:
 • Schadeverleden
 • Eigenarenhistorie
 • Gestolen Auto's
 • Kilometerstand check
 • Gedailleerde waarde
+94 Andere Punten

Dagwaarde Opvragen

Als u een auto koopt, is het goed om te weten wat de actuele waarde van het voertuig is. Niet alleen om te beoordelen of de vraagprijs van de betreffende auto wel of niet realistisch is, maar ook simpelweg om te weten waar u als koper aan toe bent als je een auto koopt. Om de actuele waarde van een auto te achterhalen, hoef je geen ingewikkelde berekeningen uit te voeren. Je doet simpelweg een dagwaarde check en je weet direct wat een auto exact waard is.

Op deze pagina leest u meer over het berekenen van de dagwaarde van een auto. Zo krijgt u algemene informatie over het fenomeen dagwaarde, maar krijgt u inzicht in hoe u de dagwaarde van een voertuig zelf eenvoudig en snel kunt berekenen.

Wat is de dagwaarde van een auto?

De dagwaarde van een auto betreft de actuele waarde van het voertuig. Het gaat om de prijs de je nu (ongeveer) voor een auto zou moeten krijgen, als je dit voertuig besluit te verkopen.

De dagwaarde is niet hetzelfde als de cataloguswaarde, verkoopwaarde of de nieuwwaarde van een auto. De cataloguswaarde is namelijk de waarde die je in de catalogus van het voertuig vindt. De nieuwwaarde is de nieuwprijs van een auto.

Factoren die de dagwaarde van een auto bepalen

De dagwaarde van een auto is afhankelijk van diverse factoren. Het gaat onder andere om de volgende zaken:

 • De staat van de auto.
 • De Kilometerstand van de auto
 • Het bouwjaar van de auto, ofwel de leeftijd van de auto.
 • De schadehistorie van de auto.
 • De APK historie van de auto.
 • De eigenarenhistorie van de auto.

Er zijn vele factoren van invloed op de actuele waarde van een auto. Een nieuwe auto is bijvoorbeeld niet altijd veel waard. Als de nieuwe auto net schade heeft geleden en hierdoor in slechte staat is, kan deze zelfs minder waard zijn dan een oude auto zonder schade. Door de vele factoren die van invloed zijn op de dagwaarde van een auto, kan het lastig zijn om deze waarde te berekenen.

De dagwaarde van een auto berekenen

Voor je een tweedehands auto aanschaft, is het goed om te achterhalen wat de actuele waarde van het betreffende voertuig is. Het is vrijwel onmogelijk dit zelf te berekenen, simpelweg omdat er zo veel factoren van invloed zijn op de dagwaarde van een auto. Gelukkig is er een gemakkelijke tool die je kunt gebruiken om de actuele waarde van een auto te achterhalen. Deze tool wordt ook wel de kentekencheck of dagwaarde check genoemd.

Om een dagwaarde check uit te voeren, hoef je alleen het kenteken van een auto in te vullen. Dit kenteken wordt vervolgens opgezocht in de database van de RDW. In deze database staan de voertuiggegevens van alle auto’s in Nederland. De gegevens die bij een specifiek kenteken horen, worden gebruikt om de dagwaarde berekening te maken. Dit gebeurt allemaal automatisch. Je krijgt een voertuigrapport toegestuurd per mail en hier staan niet alleen de voertuiggegevens in die bij een specifiek kenteken horen, maar ook de berekende dagwaarde van het voertuig in kwestie.

Door een kentekencheck uit te voeren, kun je de actuele waarde van een auto eenvoudig en snel achterhalen. Je vult alleen het kenteken van de te controleren auto in en je krijgt enkele minuten later al een voertuigrapport in je inbox. In dit rapport lees je precies wat de dagwaarde van de betreffende auto is.

Een dagwaarde check bij het kopen van een auto

De meeste mensen die een dagwaarde check uitvoeren, doen dit bij het kopen van een auto. Door een dagwaarde check uit te voeren, weet je precies waar je aan toe bent als je inderdaad besluit de betreffende auto te kopen. Je weet nu precies welke waarde de auto heeft die je in huis haalt.

Daar komt nog bij dat je met een dagwaarde check kunt voorkomen dat je een miskoop doet. Is de dagwaarde die je in het voertuigrapport leest, veel lager dan de verkoopprijs van de auto? Dan weet je dat je opgelicht wordt. In dit geval betaal je namelijk veel meer voor de betreffende auto, dan het voertuig in feite waard is. Je kunt het voertuig in kwestie in dit geval beter niet aanschaffen en op zoek gaan naar een auto die wel een eerlijke verkoopprijs heeft.

Tot slot kan een dagwaarde check je helpen jouw onderhandelingspositie te verbeteren bij het kopen van een tweedehands auto. Liggen de dagwaarde van het voertuig en de verkoopprijs wel dicht bij elkaar, maar vind je de verkoopprijs alsnog te hoog? Dan kun je dit aangeven met het voertuigrapport dat jij opgevraagd hebt. Wellicht krijg je de verkoper zo ver om de verkoopprijs iets te verlagen, met oog op de actuele waarde van het voertuig.

Een dagwaarde check bij het verkopen van een auto

Je kunt er ook voor kiezen een dagwaarde check uit te voeren bij het verkopen van een tweedehands auto. Wil je jouw auto verkopen, maar heb je geen idee hoeveel je voor de auto moet vragen? Voer dan een dagwaarde check uit en je krijgt direct te zien wat jouw auto vandaag de dag waard is. Dit bedrag kun je gebruiken om de verkoopprijs van je auto te bepalen.

Daarnaast verbeter je jouw onderhandelingspositie als je de dagwaarde van je auto weet. Stel, je biedt je auto voor 5000 euro aan en je bent in contact met een potentiële koper, die 4000 euro biedt. Nu kun je dit bod met een geldige reden afwijzen, namelijk met het feit dat de dagwaarde van de auto in kwestie veel hoger is. Door een simpele dagwaarde check uit te voeren, versterk je jouw onderhandelingspositie en is de kans groter dat je een eerlijke prijs krijgt voor je voertuig.

De dagwaarde van een auto berekenen? Doe een dagwaarde check

Wil je een auto kopen en ben je benieuwd naar de actuele waarde van het voertuig? Voer dan een dagwaarde check uit. De informatie die je in het rapport leest, kun je gebruiken om te bepalen of je de auto in kwestie wel of niet wil kopen. De informatie in het autorapport helpt je om een goede investering te doen. Ook kun je de informatie in het rapport gebruiken om je onderhandelingspositie te verbeteren. Door een dagwaarde check uit te voeren, voorkom je dat je onnodig te veel betaalt voor een tweedehands auto. Je weet waar je aan toe bent en koopt een goede auto, voor een eerlijke prijs.

Wil je jouw auto verkopen, maar heb je geen idee voor welke prijs? Dan kun je ook een dagwaarde check uitvoeren. Als je de actuele waarde van je auto weet, is het veel gemakkelijker een eerlijke en realistische verkoopprijs op te stellen voor dit voertuig. Ook helpt de dagwaarde check je bij de verkoop door je onderhandelingspositie te verbeteren. Als je weet wat je auto waard is, verkoop je het voertuig in ieder geval niet onbewust voor veel te weinig geld. Ook voor verkopers is de dagwaarde check dan ook erg interessant.

Wil jij de actuele waarde van een auto achterhalen? Voer dan het kenteken van dit voertuig in op deze website. Voor je het weet, heb je inzicht in de dagwaarde van de auto die je mogelijk wil kopen of van plan bent om te verkopen.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over het uitvoeren van een dagwaarde check? Dan staan wij voor je klaar. Neem gerust contact met ons op, want we beantwoorden jouw vragen graag.

Dagwaarde Opvragen
3.4 (68.98%) 49 votes