Gratis Kenteken Check

Wij Checken:
 • Schadeverleden
 • Eigenarenhistorie
 • Gestolen Auto's
 • Kilometerstand check
 • Gedailleerde waarde
+94 Andere Punten

Kenteken Check Eigenaar – Controleer Eigenarenhistorie Voertuig

Via de Eigenaren check controleert u eenvoudig de historie van iedere auto, motor of oplegger via het kenteken. In het getoonde voertuigrapport wordt de complete eigenarenhistorie van het voertuig getoond. Waarom een kenteken check eigenaar noodzakelijk is leest u hierbeneden!

 

Het eigenaren rapport:
– Type eigenaar: (erkend) bedrijf, leasemaatschappij of particulier
– Periode dat voertuig op naam van persoon of bedrijf stond
– Aantal dagen dat voertuig in bezig is geweest
– Het aantal eigenaren

Koop geen kat in de zak!

Controleer Eigenaar en Koop geen kat in de zakWanneer een auto veel eigenaren heeft gehad zal deze ook in waarde zakken. Ziet u bijvoorbeeld dat een voertuig in een relatief korte periode vaak van eigenaar is verwisseld?

Dan kan dit betekenen dat er iets mis is met het voertuig en dat iedereen er direct na aankoop er vanaf wil. Waarschijnlijk is er dan een (duur) onderdeel defect aan het voertuig of heeft het voertuig diverse verborgen gebreken.

Een tweedehands auto kopen is een fikse investering, de zoektocht naar een nieuwe, betrouwbare auto is leuk maar vooral ook heel spannend. Het begint immers met het zoeken naar een auto die u aanspreekt en daarna kijkt u of de prijs wel in lijn loopt met vergelijkbare auto’s die te koop staan. Want als de auto te duur is kijkt u verder. Maar wat als de auto opvallend goedkoper is? Precies, dat komt niet vaak voor maar het gebeurt wel. U zal niet de eerste zijn die denkt een ‘koopje voor een prikkie’ te hebben maar er later helaas moet achter komen dat het de bekende kat in de zak was.

Niet alleen auto’s die een koopje lijken zijn kansrijke miskopen, ook auto’s die normaal geprijsd zijn willen nogal eens voor onaangename verrassingen zorgen. De beste manier om vervelende verrassingen te voorkomen is door een kenteken check eigenaar te doen en de eigenaren historie van de auto te controleren.

Elke auto op de weg staat geregistreerd

Door online een kenteken check te doen kunt u veel specifieke informatie over een auto opvragen en inzien. De voertuigsoort, de kleur, het merk, het bouwjaar, registratiedatum, of het voertuig ingevoerd is en wanneer de auto APK gekeurd moet worden. Zelfs de APK afkeurpunten van voorgaande APK Keuringen (dus reparatie punten) zijn  gratis opvraagbaar. Deze informatie wordt bijgehouden en beschikbaar gesteld door de RDW. Bij de RDW staat elke auto die in Nederland op de weg rijdt geregistreerd.

Iedere nieuwe auto die in Nederland verkocht wordt krijgt een kenteken via het RDW en dit kenteken wordt in het register gezet met daarbij de naam van de eigenaar. Zo kan er nooit onduidelijkheid ontstaan wie de eigenaar is en is die te allen tijde te vinden. Deze registratieplicht heeft onder meer tot doel dat de veiligheid op de Nederlandse openbare wegen gewaarborgd blijft. Via de kenteken check eigenaar kunt u tegen een geringe vergoeding inzicht krijgen in de eigenarenhistorie van het gekentekende voertuig.

Bespaar uzelf een hoop hoofdpijn en geld

In uw zoektocht naar die mooie tweedehandsauto is het dus van cruciaal belang dat u weet wat de conditie is van de auto, maar het is misschien nog wel waardevoller om te weten hoeveel eigenaren de auto heeft gehad.

Stel dat de auto die u wil kopen 7 jaar oud is en u komt er via de eigenaren check achter dat de huidige eigenaar de auto zelf pas een half jaar in bezit heeft, en daarvoor is de auto in eigendom geweest van 4 anderen. 5 eigenaren in 7 jaar, dat zegt wel iets over de auto. Wat de onderliggende reden exact is weet je niet, maar het is een goede indicator dat er iets mis is is. In dit geval kunt u beter geen risico lopen en de auto links laten liggen. De kenteken check heeft u in korte tijd waarschijnlijk een hoop hoofdpijn en geld bespaard.

Stel dat de auto die u wilt kopen 7 jaar oud is en u komt er via de eigenaren check achter dat de huidige eigenaar de auto zelf pas een half jaar in bezit heeft, en daarvoor is de auto in eigendom geweest van 4 anderen.  5 eigenaren in 7 jaar, dat zegt met grote waarschijnlijkheid iets over de technische staat van de auto.

Welke informatie krijgt u bij een kenteken check eigenaar?

Als u een kentekencheck eigenaar uitvoert, krijgt u ten eerste te zien hoeveel eigenaren een auto door de jaren heen heeft gehad. Deze informatie kunt u absoluut als betrouwbaar beschouwen, want de data m.b.t. het aantal eigenaren komt rechtstreeks uit de database van de RDW. Iedere keer als een auto van eigenaar wisselt, moet dit doorgegeven worden aan de RDW. Door een eigenaren check te doen, kunt u tevens zien hoe vaak een bepaald kenteken van eigenaar is gewisseld.

Verder kunt u exact zien op welke momenten een auto van eigenaar is gewisseld. Zo kunt u bijvoorbeeld zien dat de eerste eigenaar van de auto, het voertuig kocht in 2011. De tweede eigenaar van de auto nam het voertuig over in 2015 en de derde eigenaar in 2017. Nu wordt de auto verkocht, aan u als potentieel vierde eigenaar.

Als laatste kunt u via de check opvragen welke eigenaren de auto in prive bezit hebben gehad, en welke registraties zakelijk geregistreerd stonden. Zo kunt u zich er onder andere van verzekeren dat uw volgende voertuig niet gebruikt is als pakezel om spullen mee te vervoeren.

Het eigenaren rapport toont:

 •  Type eigenaar: (erkend) bedrijf, leasemaatschappij of particulier
 •  Periode dat voertuig op naam van persoon of bedrijf stond
 •  Aantal dagen dat voertuig in bezig is geweest
 •  Het aantal vorige eigenaren

Persoonsgegevens niet opvraagbaar via Kenteken

Persoonsgegevens zijn beschermd in Nederland en zijn niet publiekelijk opvraagbaar via het kenteken.  Ook is het als particulier niet mogelijk om te achterhalen op welke naam of adres een kenteken of voertuig geregistreerd staat. In Nederland wordt veel aandacht besteed aan de bescherming van de privacy van personen, dit is dan ook de reden waarom persoonsgegevens gekoppeld aan kentekens in Nederland afgeschermd zijn. In Nederland hebben alleen de belastingdienst, de RDW en politie inzicht in de persoonsgegevens die gekoppeld zijn aan het kenteken.

Persoonsgegevens van de vorige of huidige eigenaar van een auto of motorfiets achterhalen is niet mogelijk via een kentekencheck.

Eigenaar Kenteken opzoeken na aanrijding

Sommige weggebruikers of andere verkeersdeelnemers proberen na een aanrijding via het kenteken de gegevens van de eigenaar achterhalen, bijvoorbeeld als er schade is veroorzaakt door een voertuig,  als iemand wegrijdt na een aanrijding, of om andere redenen niet aanspreekbaar was. Als u in zo’n situatie het kenteken heeft opgeschreven  kunt u welliswaar niet zelf de eigenaar achterhalen, de politie kan dit wel. In een dergelijke situatie adviseren we u om aangifte te doen bij de politie.  De politie kan op basis van het kenteken de eigenaar van het voertuig achterhalen en indien nodig aanhouden.

 

Wat is een kentekencheck?

Een kenteken check wordt ook wel een autocheck genoemd. Dit is de online controletool van de RDW die je gebruikt om voertuiggegevens te achterhalen van de tweedehands auto die je mogelijk wil kopen. Je vult het kenteken van de betreffende auto in en de tool gaat voor jou op zoek naar relevante voertuiginformatie. Dit doet de tool o.a. in de database van de RDW, Belastingdienst  en (verkeers) politie die bomvol autogegevens staat. Deze autogegevens zijn allemaal betrouwbaar en dus zeker relevant voor jou als potentiële koper.

Met een kentekencheck kun je onder andere de volgende zaken achterhalen:

 • Het schadeverleden van een auto.
 • De laatst genoteerde tellerstand van een auto.
 • De APK historie van een auto.
 • De technische gegevens van een auto.
 • Het land van herkomst van een importauto.
 • De nieuw- en dagwaarde van een auto.

Kortom, door een kenteken check uit te voeren, krijg je een duidelijk beeld van een voertuig. De inzichten die je met een kentekencheck krijgt, helpen je te bepalen of je de betreffende auto wel of niet wil kopen.

Wat houdt een kentekencheck eigenaar in?

Als je een kentekencheck uitvoert, kun je zelf kiezen welke voertuiggegevens je in een autorapport wil ontvangen. Zo kun je er ook voor kiezen een kentekencheck eigenaar uit te voeren, als onderdeel van de algemene kentekencheck.

Een kentekencheck eigenaar geeft je inzicht in het verleden van een auto met betrekking tot de eigenaren historie van het voertuig. Wil je een tweedehands auto kopen die slechts één eigenaar heeft gehad? Dan is het interessant om een kentekencheck eigenaar uit te voeren. Met deze kentekencheck controleer je namelijk of je daadwerkelijk de tweede eigenaar bent van het voertuig, of niet.

 

Waarom een kentekencheck eigenaar uitvoeren?

Veel mensen die een tweedehands auto willen kopen, kiezen ervoor een kentekencheck eigenaar uit te voeren voor zij de koopovereenkomst tekenen. Dit is niet voor niets. Door de eigenarenhistorie na te trekken, kun je namelijk zeer relevante inzichten over een auto verzamelen.

Wil je een tweedehands auto aanschaffen die voor jou slechts één eigenaar heeft gehad? Dan is het zeker interessant een kentekencheck eigenaar uit te voeren. Met deze kentekencheck controleer je namelijk of dit ook echt het geval is. Sommige verkopers zeggen wel dat ze de eerste eigenaar van een auto zijn, maar is dit ook echt het geval? Door een kentekencheck eigenaar te doen, kom je hier vanzelf achter.

Hoef je niet per se de tweede eigenaar van een auto te zijn? Dan kan het alsnog interessant zijn een kentekencheck eigenaar uit te voeren. Stel, je ziet in het rapport van de kentekencheck eigenaar dat een auto door de jaren heen vele verschillende eigenaren heeft gehad. Iedere eigenaar had de betreffende auto slechts enkele jaren of zelfs jaren in het bezit. Wat zegt dit over de auto? Als een auto steeds snel van eigenaar wisselt, is de kans groot dat het om een probleemgeval gaat. Als een auto goed rijdt, verkoop je deze namelijk niet weer na enkele jaren of zelfs na enkele maanden.

Als een auto door de jaren heen veel eigenaren heeft gehad, is de kans simpelweg groot dat het om een auto gaat die regelmatig onderhoud nodig heeft, vaak gerepareerd moet worden en regelmatig langs de weg stil komt te staan. Geen goede aankoop! Een auto met veel eigenaren door de jaren heen, kun je dan ook beter links laten liggen. Ga liever op zoek naar een auto met een klein aantal eigenaren, want dan is de kans op een goede investering veel groter.

Direct een kentekencheck eigenaar doen

Wil u een tweedehands auto kopen en vind u het belangrijk dat u de tweede eigenaar van de auto bent? Doe dan een kentekencheck eigenaar en u komt er vanzelf achter of je inderdaad de tweede eigenaar bent van de auto die je mogelijk wil kopen. Ook als de verkoper van de auto heeft gezegd dat jij de tweede eigenaar van de auto bent, is het verstandig een kentekencheck eigenaar te doen. De verkoper van het voertuig kan hier namelijk gemakkelijk over liegen. Om te voorkomen dat je voorgelogen doet en daarom een slechtere auto koopt, raden wij je alsnog aan een kentekencheck eigenaar te doen.

Vind je het niet zo belangrijk om de tweede eigenaar van een auto te zijn? Dan raden wij je toch aan een kentekencheck eigenaar te doen. Door een kentekencheck eigenaar te doen, krijg je namelijk interessante informatie. Deze info vertelt jou of de auto die je mogelijk wil kopen wel of geen goede aankoop is. Zeker interessant, als je een goede investering wil doen bij het kopen van een tweedehands auto!

Het enige wat u hoeft te doen om een kentekencheck eigenaar uit te voeren, is: het volgende:

 • Achterhaal het kenteken van de auto die u wil controleren.
 • Vul dit kenteken in bovenaan op deze pagina
 • Kies “Check Eigenaren” in het getoonde voertuigrapport en selecteer welke voertuiggegevens u eventueel nog meer wil ontvangen.
 • U gaat nu vanzelf naar de website van onze partner autoverleden.nl – de enige volledige voertuighistorie database in Nederland

Succes!

Kenteken Check Eigenaar – Controleer Eigenarenhistorie Voertuig
3.9 (77.27%) 66 votes