Gratis Kenteken Check

Wij Checken:
  • Schadeverleden
  • Eigenarenhistorie
  • Gestolen Auto's
  • Kilometerstand check
  • Gedailleerde waarde
+94 Andere Punten

Gestolen Auto Check

Diefstal is nog steeds een probleem in Nederland

Voertuig controleren op diefstal? Wij checken Gratis of een auto, motor, aanhanger of vrachtwagen gestolen is via de diefstal check!

U bent al een tijdje op zoek naar een tweedehands auto. Nu heeft u eindelijk een mooie auto gevonden, die helemaal aan uw eisen, wensen en verwachtingen voldoet. Tot uw verbazing wordt de betreffende auto ook nog eens voor een zeer aantrekkelijke prijs verkocht. Het liefst zou u het koopcontract direct ondertekenen, zodat u de tweedehands auto mee naar huis kunt nemen. Het is misschien verleidelijk dat koopcontract direct te tekenen, maar toch raden wij u aan om even te wachten. Voordat u een auto koopt, is het namelijk verstandig om een gestolen auto check uit te voeren.

Meer hierover, leest u op deze pagina.

Autodiefstal: nog altijd een probleem in Nederland

Het aantal personenauto’s dat jaarlijks gestolen wordt in Nederland, daalt al jaren. Toch is autodiefstal nog steeds een probleem in Nederland. In 2016 werden er bijna 9200 auto’s gestolen. In 2017 was het aantal gestolen auto’s lager, maar werden er nog altijd bijna 8300 auto’s ontvreemd. Koopt u een tweedehands auto, dan loopt u het risico dat u een van de vele gestolen auto’s mee naar huis neemt.

Overigens worden er niet alleen gestolen personenauto’s te koop aangeboden. Ook als je een tweedehands motorfiets, bedrijfswagen, vrachtwagen, busje of aanhanger koopt, loop je het risico dat dit voertuig gestolen is.

En dit is vervelend, want als eerlijke koper wilt u niemand benadelen met de koop van een tweedehands auto of motor. U wil geen gestolen auto kopen, maar een tweedehands auto die door een rechtmatige eigenaar verkocht wordt. Gelukkig is er een gratis tool om te achterhalen of een tweedehands auto wel of niet in het register geregistreerd staat als gestolen. Deze tool wordt ook wel de gestolen auto check of de kentekencheck genoemd.

Gestolen auto check controleer of een voertuig gestolen is

De gestolen auto check is een online tool die je gebruikt om te controleren of een voertuig geregistreerd staat als zijnde gestolen. De tool checkt bij de RDW alsook bij de Politie of de auto of motor gestolen is. Daarnaast toont de check specifieke technische gegevens over een voertuig. Denk hierbij aan standaard gegevens zoals het gewicht van de auto, het bouwjaar en de accessoires die in het voertuig verwerkt zijn, maar ook aan gegevens over de eigenarenhistorie van een voertuig. Alles wat u wil weten over het voertuig die u mogelijk wil kopen, kunt u te weten komen door een kentekencheck uit te voeren.

 

Wat is een gestolen auto check?

Door een gestolen auto check uit te voeren, kunt u eenvoudig en snel achterhalen of een auto wel of niet als gestolen geregistreerd staat in het diefstalregister. Wil u zeker weten dat u de tweedehands auto eerlijk en legaal van de rechtmatige eigenaar koopt? Dan voert u een kentekencheck of gratis gestolen auto check uit en weet u zeker dat het voertuig dat u wil kopen, niet als gestolen geregistreerd staat.

Hoe voer je een gestolen auto check uit?

Het uitvoeren van een gestolen auto check is erg eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt om deze check uit te kunnen voeren, is het kenteken van de auto die je graag wil controleren. Je vult dit kenteken in op deze website. Vervolgens krijg je gratis informatie via het getoonde autorapport. In dit rapport vind je alle gegevens die bij het kenteken horen dat je hebt ingevuld bij de gestolen auto check. In het voertuigrapport staat tevens vermeldt of een voertuig wel of niet als gestolen geregistreerd staat.

De gegevens die u in het autorapport vindt, komen voor een groot deel uit de database van de RDW.  Toch kunt u er geen rechten aan ontlenen: Wij checken alle informatie zo accuraat mogelijk maar kunnen niet garanderen dat er geen fout(jes) in het opgevraagde autorapport zit. Omdat de database van de RDW regelmatig bijgewerkt wordt, kunt u er vanuit gaan dat de autogegevens in het rapport actueel zijn.  Voor de zekerheid adviseren wij om tevens een chassisnummer check uit te voeren zodat de diefstal status van het voertuig tevens in het buitenland gecontroleerd worden.

Controleer ook het Chassisnummer

Voordat u overgaat tot aankoop van de 2e hands auto is het raadzaam om naast de kentekencheck die inzicht geeft in de voertuighistorie en vorige eigenaren, ook het chassisnummer en/of framenummer van de auto of motor in kwestie te controleren. De Chassisnummer / VIN-nummer check is geschikt voor het controleren op diefstal en toont tevens de schade geschiedenis van voertuigen die geregistreerd staan in het buitenland.

Check ook het Chaissisnummer

Gestolen auto gevonden? Laat de koop niet doorgaan

Staat een auto niet als gestolen geregistreerd? Dan kunt u het betreffende voertuig zonder enige zorgen mee naar huis nemen. Controleer nog wel even de andere autogegevens in het rapport, voordat u het koopcontract ondertekent. Gegarandeerd staat er andere waardevolle informatie in het rapport die interessant is voor u als potentiële koper.

Staat een auto wel als gestolen geregistreerd? Laat de koop dan absoluut niet doorgaan. Koopt u een gestolen auto, dan bent u namelijk strafbaar. Zeker als u een gestolen auto check hebt uitgevoerd en dus op de hoogte was van het feit dat de auto die u kocht, gestolen was. Confronteer de verkoper niet met het feit dat de auto gestolen is, maar breng de politie op de hoogte. De politie zal de zaak verder afhandelen en kan het gestolen voertuig wellicht traceren en terugvinden.

Voorkom problemen: doe een gestolen auto check

Wil u voorkomen dat u onbewust een gestolen auto koopt? Teken dat koopcontract dan nog niet direct, maar voer eerst een gestolen auto check uit. Door een gestolen auto check uit te voeren, weet u zeker dat u de tweedehands auto eerlijk en legaal van de rechtmatige eigenaar koopt. U levert geen bijdrage aan het criminele milieu in ons land, maar koopt eerlijk en legaal een goede tweedehands auto, gewoon van de rechtmatige eigenaar van het voertuig. Wel zo prettig!

Via een kentekencheck kunt u nog andere interessante voertuiggegevens en historie details achterhalen. Deze gegevens helpen u te beslissen of de auto in kwestie wel of niet geschikt voor u is. Door een gestolen auto check uit te voeren, krijgt  u gratis een goede indicatie of u een goede investering doet bij het kopen van een tweedehands auto. Gaat u over tot aankoop van het voertuig dan adviseren we het premium voertuigrapport. Hiermee krijgt u  inzicht een veel andere informatie waarmee u u zich ervan verzekerd een goede auto te kopen, waarin u vele jaren lang vele prettige kilometers kunt maken.

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over het uitvoeren van een kentekencheck? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers kunnen vragen over de kentekencheck in het algemeen beantwoorden, maar kunnen u ook meer vertellen over de gestolen auto check.

Neem contact met ons op en wij beantwoorden uw vragen graag.

Gestolen Auto Check
3.8 (76.15%) 52 votes