Gratis Kenteken Check

Wij Checken:
  • Schadeverleden
  • Eigenarenhistorie
  • Gestolen Auto's
  • Kilometerstand check
  • Gedailleerde waarde
+94 Andere Punten

Kenteken Check Motor – Dagwaarde & Historie Opvragen

Als u een tweedehands motorfiets gaat kopen bij een particulier of dealer, is het verstandig om een kenteken check van de motor te doen om zo veel mogelijk informatie op te vragen over de historie van het voertuig. Met onze motorfiets kentekencheck controleer je o.a. de dagwaarde, verkoopwaarde en het schade verleden van de motor en krijgt u alle technische details van het voertuig in ons gratis voertuigrapport. Zo weet u gelijk waar u aan toe bent wanneer u een mooie motorfiets op het oog hebt.

Via het kenteken krijgt u een overzichtelijk voertuigrapport waarin de technische details en historische informatie over de motorfiets vermeldt wordt. Verkopers weten zelf  vaak niet alles over de motor en soms wordt er zelfs bewust informatie achter gehouden. Hoe dan ook is het prettig om zo veel mogelijk gegevens te hebben, zodat u weet waarop u moet letten wanneer u de motor de gaat bekijken.

Opvragen bij Rijksdienst voor het Wegverkeer

Zowel consumenten als bedrijven kunnen op de webpagina van de Rijksdienst voor het Wegverkeer gratis een RDW kenteken check uitvoeren voor alle in Nederland gekentekende motorvoertuigen, zoals auto’s, motoren, opleggers, bedrijfswagens en scooters. Ook voor deze motorfiets check maken wij gebruik van de gegevens van de RDW (API data van de overheid) en vullen we deze aan met onze eigen voertuig gegevens en data van o.a. de belastingdienst en politie databases. Na het opvragen van het kenteken worden de RDW voertuig gegevens realtime opgehaald uit het register en online in het gratis voertuigrapport getoond. Hierdoor zijn de gegevens constant actueel en up to date. De RDW houdt namelijk alle wijzigingen ten aanzien van kentekens dagelijks bij en voert deze meteen door. De premium informatie zoals schadeverleden, exacte dagwaarde en NAP check en  onderhoudshistorie zijn via de kenteken check opvraagbaar en zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar.

Welke informatie krijg je met de kenteken check motor?

Als u via onze site een motor kenteken opvraagt krijgt u veel gratis data welke u kunt gebruiken om een weloverwogen keuze te maken wanneer u een motor gaat kopen. Dit is een greep uit de gegevens die u via de check kunt opvragen over de motorfiets:

 

Check de staat en de historie van de motor

Motorfiets Kopen? Vraag de Historie op!

Met de kentekencheck krijg je o.a. inzicht in het schade verleden van de motor en we tonen als een van de weinigen de WOK-status van het voertuig gratis. WOK betekent ‘wachten op keuren’. Een motor of auto krijgt deze status wanneer deze bijvoorbeeld forse schade heeft en de weg niet meer op mag. Het voertuig moet dan eerst goedgekeurd worden door de RDW.

Via de WOK check kunt u voorkomen dat u ongewenst een motor koopt die veel schade heeft gehad. Slecht gerepareerde schade bij een motorfiets is in de regel een stuk makkelijker ontdekken dan bij een auto, weet u dat de motor een WOK status heeft (gehad)? Dat maakt het stukken eenvoudiger om te beoordelen of de motor geschikt voor u is.

De WOK-status gaat niet alleen over schade. Het kan ook zo zijn dat de eigenaar de motor heeft aangepast. De knipperlichten zijn er bijvoorbeeld af, of er zijn andere dingen ge-customized. Sommige aanpassingen of modificaties aan motoren zijn prima, maar niet alles is toegestaan door het RDW.

Wanneer geconstateerd wordt dat de motor niet voldoet aan de wettelijke eisen – bijvoorbeeld wanneer een politie agent u staande houdt – dan kan de motor ook de WOK-status krijgen. De motor moet dan eerst weer voldoen aan de RDW eisen om op de weg te rijden, dan wordt hij gekeurd en, mits goedgekeurd,  vervalt de WOK-status. Om te voorkomen dat u een motorfiets koopt die de weg niet op mag, kunt u dus het beste altijd onze gratis kentekencheck doen.

 

Controleer de kilometerstand

Gaat u over tot aanschaf van een motorfiets, koop dan een premium rapport met NAP check.  De kilometerstand is een belangrijke factor bij het kopen van een motor. Hoe minder kilometers er op de teller staan, hoe minder slijtage aan de motorfiets. Motoren met een lage kilometerstand hebben in de regel een hogere verkoopwaarde cq dagwaarde. Helaas wordt er nogal eens gefraudeerd met kilometerstanden. Voertuigen worden geïmporteerd  vanuit het buitenland en bewerkt zodat ze nieuwer lijken dan ze zijn. Als je zo’n motor koopt, lijkt het heel mooi te zijn, maar zodra u erachter komt dat de kilometerstand niet klopt, is het plezier er snel af.

Wanneer de stand van de kilometerteller niet klopt, zit u in een lastig parket. Het is onbekend wat de originele kilometer stand is en daarom ook giswerk welk onderhoud er nodig is. Wellicht hadden diverse onderdelen al (lang) vervangen moeten worden terwijl dat nog helemaal niet gebeurd is. Met de motorfiets kentekencheck voorkomt u dit probleem. Voor een kleine vergoeding geeft de NAP check aan of de kilometerstand logisch of onlogisch is. Wanneer het laatste het geval is, kunt u beter met een grote boog om de motor heen gaan en afzien van de aankoop.

Kentekens van bekende motor merken

Hieronder een overzichtje van bekende motor merken welke u kunt opvragen via onze kenteken check motor pagina. Door op de links te klikken krijgt u een overzicht van modellen die op Nederlands kenteken staan en kunt u de historie en technische details opvragen. Via deze pagina krijgt u een overzicht van alle voertuig merken.

Aprilia · Benelli · BMW · Ducati · Harley Davidson · Honda · Indian · Husqvarna · Kawasaki · KTM · MV AGUSTA · PIAGGIO ·  Suzuki · Triumph · Yamaha

Oldtimer Motorfiets met lange historie

Oldtimer Historie Opvragen

 

Doe altijd een kentekencheck!

Zoals u ziet is een (gratis) kenteken check  motor dus absoluut geen overbodige luxe. U krijgt veel gegevens die u anders niet zou hebben. Dat is vooral heel waardevol wanneer u de motor gaat bekijken en een proefrit wil gaan maken. Overweegt u daadwerkelijk overgaan tot aankoop? Dan adviseren wij te investeren in een premium rapport: Hiermee krijgt u duidelijk inzicht in het onderhoudsverleden, tellerstand en eigenaren historie van de motor. Daarnaast  toont het rapport de exacte waarde van de motor en is het premium rapport een geweldige onderbouwing voor het bod dat je gaat doen.

Doe dus vandaag nog onze motorfiets kentekencheck.

 

Kenteken Check Motor – Dagwaarde & Historie Opvragen
3.6 (72.17%) 23 votes