Gratis Kenteken Check

Wij Checken:
 • Schadeverleden
 • Eigenarenhistorie
 • Gestolen Auto's
 • Kilometerstand check
 • Gedailleerde waarde
+94 Andere Punten

RDW Check

Met deze RDW check achterhaalt u alle voertuiggegevens via het kenteken. Controleer het schadeverleden en kilometerstand van elke auto, motorfiets of bedrijfswagen. Ook kunt u kunt dagwaarde opvragen en de eigenaren historie natrekken.

Via de RDW check kunt u o.a. de volgende gegevens opvragen:

 • Alle RDW voertuiggegevens opvragen
 • De RDW dagwaarde opvragen
 • Schadeverleden natrekken
 • Vraag de correcte RDW kilometerstand op
 • Bekijk de APK punten en WOK status Gratis
 • Controleer diefstal status

Rijksdienst voor het Wegverkeer

De RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) is een zelfstandig bestuursorgaan die in opdracht van de Nederlandse overheid de registratie van gemotoriseerde voertuigen verzorgt. Daarnaast houdt de RDW zicht op de uitgegeven Nederlandse rijbewijzen en monitort het orgaan de levensloop van voertuigen. De RDW heeft zicht op deze levensloop dankzij het feit dat alle voertuigen geregistreerd zijn. Ook voordat gemotoriseerde voertuigen überhaupt de weg op mogen voert de RDW zorgvuldige tests uit om er zorg voor te dragen dat de veiligheid op de Nederlandse wegen gewaarborgd blijft. Hiervoor heeft de RDW een keuringscentrum en een testbaan tot haar beschikking in Lelystad.

Groot vertrouwen in RDW erkende bedrijven

Middels de welbekende Algemene Periodieke Keuring (APK) houdt de RDW toezicht op de technische staat van de voertuigen die zich op de Nederlandse wegen bevinden. Alle voertuigen zijn verplicht om een periodieke keuring te ondergaan. Het is afhankelijk van de leeftijd van het voertuig wanneer deze keuring exact dient plaats te vinden. Niet alleen voertuigen worden nauwkeurig gecontroleerd maar ook de erkende bedrijven die de APK keuringen uitvoeren staan onder streng toezicht. Zo moeten de monteurs die de APK keuringen mogen uitvoeren periodiek een kennistest ondergaan. Consumenten hebben door de strenge regelgeving en de controles die hierop worden uitgevoerd een groot vertrouwen in RDW erkende bedrijven.

RDW biedt waardevolle informatie middels de kenteken check

Een andere belangrijke taak die de RDW van de overheid opgelegd heeft gekregen is de registratie en informatieverstrekking van voertuigen die op de Nederlandse markt aanwezig zijn. Alle auto’s, motors, vrachtwagen en bussen die je op de weg ziet, staan onder toezicht en de details van de voertuigen zijn dus te vinden in de uitgebreide database van de RDW. Met de kentekencheck kunt u als particulier toegang krijgen tot deze informatie. Zeer waardevol omdat u met de kentekencheck onder meer te weten kan komen of een auto ooit schade heeft gehad. Je kan via de RDW check ook zien wanneer de APK vervaldatum en op welke APK punten het voertuig eerder is afgekeurd, en of de auto wel verzekerd is. Deze zaken, en nog veel meer, zijn opvraagbaar en kunnen u helpen om een weloverwogen beslissing te nemen in plaats van groot risico te lopen en een kostbare kat in de zak te kopen.

RDW Check
3.8 (76.53%) 98 votes