Gratis Kenteken Check

Wij Checken:
  • Schadeverleden
  • Eigenarenhistorie
  • Gestolen Auto's
  • Kilometerstand check
  • Gedailleerde waarde
+94 Andere Punten

Voertuiggegevens Check

Bent u van plan een nieuw of tweedehands auto voertuig te kopen? Dan is het altijd handig om de voertuiggegevens check te doen. Deze check haalt alle info die bij de RDW bekend zijn over het voertuig op en toont deze in een overzichtelijk voertuigrapport. Deze gegevens zijn gemakkelijk via een online kenteken check op te vragen via deze website. Via deze kenteken check kunt u belangrijke voertuiggegevens naar voren halen zoals het bouwjaar, of het voertuig nog een geldige APK heeft en kunt u zien of het voertuig gestolen is. Dit zijn al een aantal noodzakelijke punten om te achterhalen voordat u overgaat tot het kopen van het voertuig.

Naast de basis voertuiggegevens die gratis in te zien zijn kunt u ook op gemakkelijke wijze achter de nog belangrijke informatie komen zoals:

  • Aantal eigenaren
  • Kilometerstand check
  • Schadeverleden
  • Gedetailleerde waarde

Deze gegevens zijn helaas niet gratis in te zien en voor inzage dient een relatief klein bedrag voor betaald te worden. Want voor maar 20 euro kan je aan bovenstaande gegevens komen en blijkt uit dit rapport dat het voertuig welke jij op het oog hebt toch (bijvoorbeeld) snel van eigenaren te wisselen of heel veel schades gehad te hebben. Dan kan jij door dit rapport een miskoop voorkomen.

Voertuiggegevens RDW

Vul hieronder het kenteken in van het voertuig waarvan u de voertuiggegevens wilt inzien en klik vervolgens op de knop ernaast. Wij zullen direct de voertuiggegevens ophalen bij de RDW.

Welke online voertuiggegevens zijn waardevol?

Zoals hierboven al gemeld zijn er veel gegevens gratis in te zien, maar er zijn nog meer belangrijke voertuiggegevens online in te zien. Denk hierbij aan of het voertuig verzekerd is? Want stel je voor je bent een proefrit aan het maken en het voertuig waarin je rijd is niet verzekerd? Dan kan je hier problemen mee krijgen.

Ook kan je zien wat de datum van afgifte in Nederland is, dit staat benoemd in onze kenteken check als ‘eerste toelating nationaal’. En de datum welke achter het veld ‘laatste tenaamstelling’ staat geeft de datum aan dat de auto voor het laatst van eigenaar is verwisseld. Heeft de laatste tenaamstelling niet zo lang geleden plaats gevonden? En probeert de verkoper het voertuig wel heel goedkoop te verkopen? Dan kan het zijn dat er iets met het voertuig en dat de verkoper er graag vanaf wilt.

Kosten van het voertuig berekenen

Via de online voertuiggegevens kan je zien welk zuinigheidslabel het voertuig heeft en hoeveel brandstof per kilometer er verbruikt word. Met deze gegevens kan je een goede inschatting maken wat de verbruikskosten zullen zijn. Indien je niet veel geld uit te besteden hebt aan een voertuig en dus zoekt naar een goedkope auto dan is het aan te raden eerst goed het verbruik te controleren. Want als je een goedkope voertuig koopt met hoge kosten dan zal dit op ten duur toch duurder uitkomen.

Naast de brandstof kosten moet er ook wegenbelasting betaald worden. De hoogte van de wegenbelasting hangt af van 4 factoren, namelijk: soort voertuig, provincie waarin u woont, brandstof en het gewicht. Indien u de voertuiggegevens opvraagt via onze kenteken check kunt u zien wat voor soort voertuig het is, de brandstof en het gewicht. Hierdoor kunt u dus al voor u over gaat tot aanschaf van het voertuig berekenen wat de wegenbelasting kosten zullen worden en komt u niet voor verassingen te staan.