Gratis Kenteken Check

Wij Checken:
  • Schadeverleden
  • Eigenarenhistorie
  • Gestolen Auto's
  • Kilometerstand check
  • Gedailleerde waarde
+94 Andere Punten

Voertuiggegevens Controleren

Bent u van plan een nieuw of tweedehands auto voertuig te kopen? Dan is het altijd handig om de voertuiggegevens te controleren. Via de kenteken check achterhaalt u gemakkelijk alle auto gegevens én de historie van alle Nederlandse auto’s die bij de RDW geregistreerd staan. Als u het kenteken opvraagt wordt er een overzichtelijk voertuigrapport getoond dat alle details laat zien van het voertuig. Voor auto’s en motorfietsen die geimporteerd zijn of nog in Belgie of Duitsland op kenteken staan kunt u de voertuig gegevens opvragen via de chassisnummer check. De geschiedenis van het voertuig en alle details van zowel Nederlandse als buitenlandse auto’s zijn gemakkelijk via een online check op te vragen via deze website. Via deze gratis kenteken check kunt u belangrijke voertuiggegevens naar voren halen zoals het bouwjaar, het energie label, of het voertuig nog een geldige APK heeft, en kunt u zien of het voertuig gestolen is. Zelfs de onderhoudshistorie en eigenaren geschiedenis wordt inzichtelijk gemaakt (tegen vergoeding). Dit zijn al een aantal noodzakelijke punten om te achterhalen voordat u overgaat tot het kopen van het voertuig.

Het gros van deze gegevens wordt rechtstreeks bij het RDW (in real-time) opgehaald en aangevuld met gegevens van o.a. de politie, belastingdienst en onze eigen data, en vervolgens gratis  getoond in het voertuigrapport. Zo controleren we auto’s, motorfietsen, bedijfswagens en opleggers o.a. op:

Schadehistorie Controleren: Belangrijk maar niet gratis

Wij tonen de basis voertuiggegevens gratis. Gaat u echter over tot aankoop van een voertuig dan adviseren we om het premium voertuig rapport aan te schaffen bij onze partner. Deze levert als enige in Nederland een compleet overzicht van schadehistorie. De schadeinfo van andere kenteken check sites is niet compleet (zo worden schadegegevens van o.a. lease auto’s niet getoond bij de bekende “kenteken check sites”). Belangrijke spelers als bv. Autoweek leveren helemaal geen schade data van voertuigen.

Deze Schadehistorie gegevens zijn helaas niet gratis in te zien en voor inzage dient een relatief klein bedrag voor betaald te worden (afhankelijk van de opgevraagde data). Voor een bedrag van 20 euro heeft u een compleet overzicht met daarin alle mogelijk gegevens van het voertuig: Schadehistorie, onderhoudsbeurten, NAP Check (kilometerstand controle) en eigenaren historie.  Met bovenstaande gegevens krijgt u een zeer goed overzicht van de staat van de auto of motorfiets die u op het punt staat om te kopen, en kunt u een miskoop, of mogelijk (zeer) dure reparaties direct na aankoop voorkomen.

Voertuiggegevens RDW

Vul bovenaan deze pagina het kenteken in van het voertuig waarvan u de voertuiggegevens wilt inzien en klik vervolgens op de (oranje) knop “Check Kenteken” eronder. Wij zullen direct de voertuiggegevens ophalen, rechtstreeks uit de database bij de RDW.

Welke online voertuiggegevens zijn waardevol?

Grondige controle van een Porsche

Voertuiggegevens controleren

Zoals hierboven al gemeld zijn er veel gegevens gratis in te zien, maar er zijn nog meer belangrijke voertuiggegevens online in te zien. Denk hierbij aan of het voertuig verzekerd is? Want stel je voor u bent een proefrit aan het maken en het voertuig waarin u rijd is niet verzekerd? Dan kan u hier problemen mee krijgen. Daarnaast blijkt er meestal iets mis te zijn met voertuigen die onverzekerd en of geschorst zijn.

In het gratis autorapport kunt u tevens zien wat de datum van afgifte in Nederland is, dit staat benoemd in onze kenteken check als ‘eerste toelating nationaal’. En de datum welke achter het veld ‘laatste tenaamstelling’ staat geeft de datum aan dat de auto voor het laatst van eigenaar is verwisseld. Heeft de laatste tenaamstelling niet zo lang geleden plaats gevonden? En probeert de verkoper het voertuig wel heel goedkoop te verkopen? Dan kan dit een indicatie zijn dat er iets met het voertuig en dat de verkoper er graag vanaf wil.

 

Kosten van het voertuig berekenen

Via de online voertuiggegevens controle wordt ook duidelijk welk zuinigheidslabel het voertuig heeft en hoeveel brandstof per kilometer er verbruikt word. Hiermee maken we een inschatting van wat de verbruikskosten zullen zijn. Als u niet veel geld wil besteden aan een voertuig en dus zoekt naar een goedkope auto dan is het aan te raden eerst zelf een berekening te maken en goed het verbruik te controleren. Want een goedkoop voertuig aanschaffen met hoge verbruikskosten is op ten duur toch minder voordelig.

Naast de brandstof kosten moet er ook wegenbelasting betaald worden. De hoogte van de wegenbelasting hangt af van 4 factoren, namelijk: soort voertuig, provincie waarin u woont, brandstof en het gewicht. Indien u de voertuiggegevens opvraagt via onze kenteken check kunt u zien wat voor soort voertuig het is, de brandstof en het gewicht. Hierdoor kunt u dus al voor u over gaat tot aanschaf van het voertuig, berekenen wat de wegenbelasting kosten zullen worden en komt u niet voor verassingen te staan.

Voertuiggegevens Controleren
3.5 (69.52%) 21 votes